Czasopisma
Wykup dostęp
Kontakt
Ponad 7000 publikacji medycznych!
Statystyki za 2021 rok:
odsłony:
8 805 378
Artykuły w Czytelni Medycznej o SARS-CoV-2/Covid-19
Czytelnia Medyczna
»
Słowo kluczowe: fatty acids
Nowe możliwości wykorzystania oleju lnianego tłoczonego na zimno
Ryszard Kaniewski, Janusz Jankowiak, Karolina Zajączek
Postępy Fitoterapii 3/2019
Rola tłuszczu w żywieniu człowieka
Magdalena Rudzińska, Roman Przybylski
Medycyna Rodzinna 4/2019
Zastosowanie lecznicze siemienia lnianego
Joanna Wawryka, Amadeusz Teodorczyk, Zygmunt Zdrojewicz
Medycyna Rodzinna 1/2017
Nutrikosmetyki – nowa podgrupa suplementów diety
Małgorzata Kania-Dobrowolska, Justyna Baraniak, Radosław Kujawski, Marcin Ożarowski
Postępy Fitoterapii 2/2017
Wieńcowe czynniki ryzyka – nieoczekiwane odkrycia
Wioletta Dobkowska-Chudoń, Andrzej Krupienicz
Medycyna Rodzinna 1/2016
Suplementacja wielonienasyconymi kwasami tłuszczowymi ω-3 obniżająca aktywność czynnika transkrypcyjnego κB i zapobiegająca dysfunkcji serca indukowanej przeciążeniem ciśnieniowym
Monika K. Duda, Paweł Dobrzyń, Urszula Mackiewicz, Agnieszka Dobrzyń, Michał Mączewski
Postępy Nauk Medycznych 6/2015
Wpływ diety wzbogaconej w wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 na funkcję skurczową i morfologię lewej komory oraz na wewnątrzkomórkowy obieg Ca2+ i elektrofizjologię w sercu szczura
Michał Mączewski, Monika Duda, Mariusz Marciszek, Joanna Kołodziejczyk, Urszula Mackiewicz
Postępy Nauk Medycznych 6/2015
Leczenie uzupełniające (
upstream therapy
) w prewencji pierwotnej i wtórnej migotania przedsionków – obiecująca perspektywa czy fałszywe nadzieje?
Agnieszka Styczeń, Tomasz Zapolski, Andrzej Wysokiński
Postępy Nauk Medycznych 8/2015
Wpływ kwasów tłuszczowych (omega) zawartych w rybach na organizm człowieka
Zygmunt Zdrojewicz, Michał Adamek, Artur Machelski, Ewa Wójcik
Medycyna Rodzinna 3/2015
Preparation of the patient with colorectal carcinoma receiving Omega-3 fatty acids to surgery – case report and review of literature
Konrad Wroński, , Maciej Żechowicz, , Tadeusz Żechowicz
New Medicine 3/2014
Zawartość tłuszczu i kwasów tłuszczowych w przekąskach
Andrzej Tarkowski, Ewelina Myśnik
Medycyna Rodzinna 3/2012
Praktyczne zastosowanie kwasów organicznych w regulacji zaburzeń wydzielania żołądkowego u pacjentów z chorobami górnego odcinka przewodu pokarmowego – badanie obserwacyjne
Krzysztof Bielecki
Medycyna Rodzinna 1/2011
History of research on depression: biomolecular considerations and philosophical reflections
Massimo Cocchi, Lucio Tonello, Fabio Gabrielli, Sofia Tsaluchidu
New Medicine 4/2010
Znaczenie terapeutyczne, kosmetyczne i dietetyczne niektórych glonów
Romuald Czerpak, , Agata Jabłońska-Trypuć, Anna Pietryczuk,
Postępy Fitoterapii 3/2009
Zawartość tłuszczu i kwasów tłuszczowych w produktach cukierniczych dla diabetyków
Andrzej Tarkowski, Anna Klepka
Medycyna Rodzinna 4/2007
Nienasycone kwasy tłuszczowe, ich właściwości biologiczne i znaczenie w lecznictwie
Katarzyna Karłowicz-Bodalska,, Tadeusz Bodalski
Postępy Fitoterapii 1/2007
Nienasycone kwasy tłuszczowe a zdrowie człowieka
Monika Dudzisz-Śledź, Andrzej Śledź, Piotr Jażdżewski
Medycyna Rodzinna 4/2006
Influence of dietary fat on thyroid hormone plasma concentrations
Danuta Rosołowska-Huszcz, Katarzyna Lachowicz
New Medicine 1/2006
Kwasy tłuszczowe w rynkowych produktach spożywczych – oleje, margaryny, masło, tłuszcze mieszane, majonezy
Jarosław Balas
Postępy Fitoterapii 3-4/2005