Czasopisma
Wykup dostęp
Kontakt
Ponad 7000 publikacji medycznych!
Statystyki za 2021 rok:
odsłony:
8 805 378
Artykuły w Czytelni Medycznej o SARS-CoV-2/Covid-19
Czytelnia Medyczna
»
Słowo kluczowe: antioxidant
Jedz jabłka – będziesz zdrowszy
Zygmunt Zdrojewicz, Krzysztof Cabała, Damian Pypno, Bartosz Bugaj
Medycyna Rodzinna 3/2015
Prozdrowotne właściwości owoców i przetworów z aronii
Anna Banaś, Anna Korus
Medycyna Rodzinna 4/2015
Prozdrowotne właściwości owoców pomidora i jego przetworów
Ewelina Gwóźdź, Piotr Gębczyński
Medycyna Rodzinna 4/2015
Nigella sativa
L. – roślinny surowiec o właściwościach plejotropowych
Magdalena Borusiewicz, Zbigniew Janeczko
Postępy Fitoterapii 4/2015
Turnera diffusa
Willd. ex Schult. jako roślina lecznicza
Justyna Kwitowska, Irena Matławska, , Małgorzata Wojcińska
Postępy Fitoterapii 4/2015
Wpływ przeciwutleniaczy zawartych w owocach na proces fotostarzenia się skóry
Anna Nowak, Joanna Zielonka, Marcelina Turek, Adam Klimowicz
Postępy Fitoterapii 2/2014
Skład i właściwości antyoksydacyjne barwnych frakcji wyodrębnionych z pszczelego pyłku kwiatowego
Katarzyna Paradowska, Agnieszka Zielińska, Natalia Krawiec
Postępy Fitoterapii 4/2014
Kompleks polisacharydowy jagód Goji (
Lycium barbarum
) jako element fitoterapii – przegląd literatury
Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Postępy Fitoterapii 4/2014
Znaczenie wybranych związków pochodzenia roślinnego w diecie zapobiegającej chorobom nowotworowym
Emilia Kałędkiewicz, Ewa Lange
Postępy Fitoterapii 1/2013
Przeciwutleniające i farmakologiczne właściwości kwasów fenolowych
Anna Parus
Postępy Fitoterapii 1/2013
Przeciwutleniające właściwości pomidora (
Lycopersicum esculentum
L.)
Anna Wiktorowska-Owczarek
Postępy Fitoterapii 3/2013
Zwyrodnienie plamki związane z wiekiem (AMD) – choroba starzejących się społeczeństw
Irmina Jankowska-Lech, Iwona Grabska-Liberek, Aldona Krzyżewska-Niedziałek, Marta Pietruszyńska
Postępy Nauk Medycznych 12/2013
Substancje antyoksydacyjne w czerwonym winie
Dawid Król, Mateusz Gregorczyk, Agnieszka Szymańska, Urszula Jankiewicz, Paweł Kowalczyk
Postępy Fitoterapii 4/2013
Losy roślinnych antyoksydantów w organizmie ludzkim
Elwira Sieniawska
Postępy Fitoterapii 1/2012
Mangiferyna – naturalnie występujący polifenol o właściwościach antyoksydacyjnych
Anna Hering, J. Renata Ochocka
Postępy Fitoterapii 2/2012
Yacon (
Smallanthus sonchifolius
(Poepp. et Endl.) H. Robinson) – bulwa o właściwościach prozdrowotnych
Ewa Cieślik, Agnieszka Gębusia, Anna Kościej
Postępy Fitoterapii 2/2012
Skład chemiczny i właściwości funkcjonalne jagody acai (
Euterpe oleracea
Mart.)
Ewa Cieślik, Kinga Topolska
Postępy Fitoterapii 3/2012
Aktywność antyoksydacyjna preparatów z morwy białej, fasoli zwykłej oraz miłorzębu japońskiego w cukrzycy generowanej podaniem streptozotocyny
Agnieszka Greń
Postępy Fitoterapii 4/2012
Znaczenie diety w profilaktyce i leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy
Grażyna Rowicka, Michał Czajka
Medycyna Rodzinna 1/2011
Właściwości antyoksydacyjne owoców i warzyw
Agata Wawrzyniak, Monika Krotki, Beata Stoparczyk
Medycyna Rodzinna 1/2011
Wybrane właściwości biologiczne i farmakologiczne zielonej herbaty (
Camellia sinensis
(L.) O. Kuntze)
Małgorzata Kania, Justyna Baraniak
Postępy Fitoterapii 1/2011
Pestki winogron jako cenne źródło związków chroniących układ krążenia
Joanna Kołodziejczyk, Beata Olas
Postępy Fitoterapii 1/2011
Związki polifenolowe w owocach i warzywach
Edyta Gheribi
Medycyna Rodzinna 4/2011
Aktywność przeciwutleniająca wybranych owoców jagodowych
Bogna Gryszczyńska, Maria Iskra, Agnieszka Gryszczyńska, Magdalena Budzyń
Postępy Fitoterapii 4/2011
Influence of betalain-rich extract on reduction of discomfort associated with osteoarthritis
a)
Zbigniew Pietrzkowski, Boris Nemzer, Aneta Spórna, Paweł Stalica, Wayne Tresher, Robert Keller, Roxanna Jimenez, Tadeusz Michałowski, Sławomir Wybraniec
New Medicine 1/2010