Czasopisma
Wykup dostęp
Kontakt
Ponad 7000 publikacji medycznych!
Statystyki za 2021 rok:
odsłony:
8 805 378
Artykuły w Czytelni Medycznej o SARS-CoV-2/Covid-19
Czytelnia Medyczna
»
Słowo kluczowe: antioxidant activity
Badania wyciągów z owocników grzyba
Laetiporus sulphureus
(Bull.)
Marcin Szymański, Marta Kolendowicz, Arkadiusz Szymański
Postępy Fitoterapii 1/2021
Badania wyciągów z liści, kwiatów, owoców i gałązek
Padus avium
Mill.
Marcin Szymański, Paulina Turczynowicz, Arkadiusz Szymański
Postępy Fitoterapii 2/2021
Aktywność antyoksydacyjna popularnych przypraw
Anna Gawron-Gzella
Postępy Fitoterapii 3/2021
Analiza fitochemiczna gatunków
Melilotus officinalis
i
Melilotus alba
Marcin Szymański, Daria Szajkowska, Arkadiusz Szymański
Postępy Fitoterapii 4/2020
Fizykochemiczna analiza miodów z rejonu Podkarpacia
Beata Jasińska, Katarzyna Tomaka, Angelika Uram-Dudek, Katarzyna Paradowska
Postępy Fitoterapii 4/2020
Badania nad aktywnością biologiczną soku z liści
Kalanchoe daigremontiana
Justyna Chanaj-Kaczmarek, Magdalena Ulikowska, Marlena Dudek-Makuch
Postępy Fitoterapii 1/2019
Ocena działania przeciwcukrzycowego ekstraktów otrzymanych z wybranych surowców roślinnych
Izabela Czapska-Pietrzak, Elżbieta Studzińska-Sroka, Wiesława Bylka
Postępy Fitoterapii 3/2019
Aktywność przeciwutleniająca ekstraktów z wybranych roślin należących do rodziny
Rosaceae**
Anna Muzykiewicz, Joanna Zielonka-Brzezicka, Adam Klimowicz
Postępy Fitoterapii 3/2018
Skład chemiczny i działanie przeciwutleniające ekstraktów z
Mentha x piperita
L.
Agnieszka Najda
Postępy Fitoterapii 4/2017
Prozdrowotne właściwości owoców pomidora i jego przetworów
Ewelina Gwóźdź, Piotr Gębczyński
Medycyna Rodzinna 4/2015
Przeciwutleniające i farmakologiczne właściwości kwasów fenolowych
Anna Parus
Postępy Fitoterapii 1/2013
Wybrane właściwości biologiczne i farmakologiczne zielonej herbaty (
Camellia sinensis
(L.) O. Kuntze)
Małgorzata Kania, Justyna Baraniak
Postępy Fitoterapii 1/2011
Aktywność przeciwutleniająca wybranych owoców jagodowych
Bogna Gryszczyńska, Maria Iskra, Agnieszka Gryszczyńska, Magdalena Budzyń
Postępy Fitoterapii 4/2011
Rozmaryn – roślina zielarska o potencjale terapeutycznym
Katarzyna Kowalska, Anna Olejnik
Postępy Fitoterapii 2/2010
Liście morwy jako źródło naturalnych substancji biologicznie aktywnych
Magdalena Jeszka, Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk
Postępy Fitoterapii 3/2009
Oregano – fascynująca przyprawa, ale czy tylko? Możliwe zastosowania, substancje aktywne, właściwości terapeutyczne
Alina Mścisz, Elżbieta Czosnowska
Postępy Fitoterapii 4/2008