Czasopisma
Wykup dostęp
Kontakt
Ponad 7000 publikacji medycznych!
Statystyki za 2021 rok:
odsłony:
8 805 378
Artykuły w Czytelni Medycznej o SARS-CoV-2/Covid-19
Czytelnia Medyczna
»
Postępy Fitoterapii
»
Postępy Fitoterapii 3/2005
Postępy Fitoterapii 3/2005
Spis treści / Contents
Wspomnienie o prof. dr. hab. Jerzym Alkiewiczu
Bogdan Kędzia
- s. 66-67
Efekty wprowadzenia przypraw orientalnych do polskiej diety
Effects of the introduction of oriental species to polish diet
Kamil Hozyasz, Magdalena Chełchowska
- s. 68-70
Aktywność biologiczna flawonoidów
The biological activity of flavonoids
Justyna Ostrowska, Elżbieta Skrzydlewska
- s. 71-79
Ziele dziurawca zwyczajnego – składniki czynne i potencjalne zastosowania lecznicze
St. John´s wort – active compounds and potential medical application
Sebastian Turek
- s. 80-86
Miłorząb japoński – pomnik przyrody i roślina lecznicza
Ginkgo biloba – nature monument and medicinal plant
Olaf Kalisz, Tadeusz Wolski, , Marek Gerkowicz
- s. 87-90
Terapia zaburzeń krążenia obwodowego i mózgowego przy użyciu preparatów z miłorzębu dwuklapowego (
Ginkgo biloba
)
Peripheral and cerebral circulatory disturbances therapy and administration of
ginkgo biloba
preparations
Olaf Kalisz, Tadeusz Wolski, , Marek Gerkowicz
- s. 91-97
Właściwości lecznicze szczawi (
Rumex.
sp. L.)
Therapeutic properties of docks (
Rumex
sp. L.)
Magdalena Wegiera, Danuta H. Smolarz
- s. 98-102
Właściwości biologiczne i działanie lecznicze pyłku kwiatowego zbieranego przez pszczoły
Biological properties and therapeutic action of bee pollen
Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędzia
- s. 103-108
Kwasy tłuszczowe w rynkowych produktach spożywczych – oleje, margaryny, masło, tłuszcze mieszane, majonezy
Fatty acids in market food products – oils, margarines, butter, mixed fats, mayonnaises
Jarosław Balas
- s. 109-114
Nowości bibliograficzne
Bogdan Kędzia
- s. 115-116